Modulaire opleiding Medische OefenTherapie ®
                                                                                                                                                                         
Last update 13/01/2019

De opleiding Medische OefenTherapie (MOT) richt zich tot kinesitherapeuten die zich wensen te vervolmaken in de snel evoluerende wetenschap van de trainingsconcepten en meer specifiek van de medische oefen- en bewegingstherapieën. 

De eerste editie startte in 2005 in SyntraWest (Brugge). In 2009 nam IRSK de organisatie van MOT over en de lessen werden in een meer centrale plaats in Oost Vlaanderen gedoceerd ( Nazareth). Vanaf december 2012 werd de basiscursus van 6 modules naar 8 modules uitgebreid, met een spreiding van minimum 3 weken tussen 2 opeenvolgende modules . Zo werd de "studiebelasting" beter verdeeld en kregen de cursisten voldoende tijd om de leerstof theoretisch en praktisch in hun werkveld toe te passen.

Vanaf 2014 werden , en worden wegens de continue vraag, nog steeds de modules ingericht door het IPVK in de campus van het UZ Gent. De inschrijvingen kunnen nu reeds via de website van IPVK gebeuren. Wees er snel bij want het aantal deelnemers wordt beperkt. Wanneer het maximum aantal is bereikt, worden de overtallige inschrijvers hiervan verwittigd waarna zij zich op de wait-and-see-list of wachtlijst kunnen zetten.

De cursus wordt geaccrediteerd door PQK (www.pqk.be) en vermits oefentherapie ook deel uitmaakt van het curriculum manuele therapie , zal het ook geaccrediteerd worden voor het behoud van de bijzondere bekwaamheid Manuele Therapie (te behalen criteria tijdens 5-jarige periode na erkenningsdatum) .

IPVK aanvaardt opleidingscheques en KMO-portefeuille.

 

Cursusdata academiejaar 2018-2019 (organisatie IPVK, UGent)
 

1. Introductiemodule op 12/10/2019 – locatie practicum 7

2. Praktijkmodule “Posturale reëducatie” op 16/11/2019 – locatie practicum 7

3. Praktijkmodule "Lumbopelvifemorale regio deel 1" op 7/12/2019 – locatie practicum 7

4. Praktijkmodule "Lumbopelvifemorale regio deel 2" op 11/01/2020 – locatie practicum 7

5. Praktijkmodule" Onderste quadrant en onderste ledematen" op 1/02/2020 – locatie practicum 7

6. Praktijkmodule "Cervicale en thoracoscapulaire regio" op 7/03/2020 – locatie: practicum 2,3 en 4

7. Praktijkmodule "Bovenste quadrant en bovenste ledematen" op 28/03/2020 – locatie practicum 7

8. Praktijkmodule “Trainingstherapie” op 6/06/2020 – locatie: practicum 2,3 en 4

Klik hier voor een printvriendelijk inhoudsoverzicht van alle modules (pdf)

 

Naast de 8 basismodules worden -indien gewenst - specifieke modules (bv postoperatieve revalidatie...) en/of upgrademodules ingericht .

Cursisten worden via een nieuwsbrief en via de leden- website (archief) op de hoogte gehouden van de verdere evoluties op het gebied van oefentherapie en revalidatie. Aanpassingen (correcties, aanvullingen) aan zowel les(sen) als syllabus(sen) kunnen volgens modulejaargang worden gedownload (code verreist). Ook vragen van cursisten kunnen worden gericht naar het secretariaat IPVK