Modulaire opleiding Medische OefenTherapie ®
                                                                                                                                                                         
Last update 14/06/2017

De opleiding Medische OefenTherapie (MOT) richt zich tot kinesitherapeuten die zich wensen te vervolmaken in de snel evoluerende wetenschap van de trainingsconcepten en meer specifiek van de medische oefen- en bewegingstherapieën. 

De eerste editie startte in 2005 in SyntraWest (Brugge). In 2009 nam IRSK de organisatie van MOT over en de lessen werden in een meer centrale plaats in Oost Vlaanderen gedoceerd ( Nazareth). Vanaf december 2012 werd de basiscursus van 6 modules naar 8 modules uitgebreid, met een spreiding van minimum 3 weken tussen 2 opeenvolgende modules . Zo werd de "studiebelasting" beter verdeeld en kregen de cursisten voldoende tijd om de leerstof theoretisch en praktisch in hun werkveld toe te passen.

Vanaf 2014 worden de modules ingericht door het IPVK in de campus van het UZ Gent. De inschrijvingen kunnen vanaf oktober -november via de website van IPVK gebeuren. Omdat het aantal deelnemers beperkt is kan u in afwachting reeds uw naam en adres via email doorsturen naar info@oefentherapie.be . Wanneer het maximum aantal is bereikt, worden de overtallige inschrijvers hiervan verwittigd waarna zij zich op de wait-and-see-list of wachtlijst kunnen zetten.

De cursus wordt geaccrediteerd door PQK (www.pqk.be) en voor het behoud van de bijzondere bekwaamheid Manuele Therapie (te behalen criteria tijdens 5-jarige periode na erkenningsdatum) .

IPVK aanvaardt opleidingscheques en KMO-portefeuille.

 

Cursusdata academiejaar 2017-2018 (organisatie IPVK, UGent)

1. Introductiemodule op 20/01/2018
2. module “Posturale reëducatie” op 3/02/2018
3. module "Lumbopelvifemorale regio deel 1" op 24/02/2018
4. module "Lumbopelvifemorale regio deel 2" op 24/03/2018
5. module "Onderste quadrant en onderste ledematen" op 21/04/2018
6. module "Cervicale, thoracale en scapulaire regio" op 2/06/2018
7. module "Bovenste quadrant en bovenste ledematen" op 15/09/2018
8. module “Trainingstherapie” op 6/10/2018

 

Klik hier voor een printvriendelijk inhoudsoverzicht van alle modules (pdf)

 

Naast de 8 basismodules worden ook jaarlijks upgrademodules ingericht welke daarna als vervolmakingsmodule blijven voortbestaan.

Cursisten worden via een nieuwsbrief en via de leden- website (archief) op de hoogte gehouden van de verdere evoluties op het gebied van oefentherapie en revalidatie. Aanpassingen (correcties, aanvullingen) aan zowel les(sen) als syllabus(sen) alsook vragen van cursisten kunnen volgens modulejaargang worden gedownload (code verreist).